Lichttherapie: het oog wil ook wat

Lichttherapie: het oog wil ook wat

Dat lichttherapie een gunstige effecten heeft, dat is steeds breder bekend. Maar niet iedereen wil een traditionele daglichtlamp in zijn interieur. Ook op werkplekken kunnen de effectieve, maar grote daglichtlampen niet altijd  gewenst zijn. Gelukkig zijn er alternatieven.

De merken Lumie en Innosol maken werk van lichttherapielampen met een mooie uitstraling. De designers van deze merken hebben niet alleen oog voor het gezondheidseffect van hun product. Ze willen ook lampen die op de gemiddelde werkplek of in huis niet misstaan. En dat lukt heel goed.

Innosol ManhattanMet het oog op Lumie

Lumie is het merk dat lichttherapie graag van de praktische kant bekijkt. Hun unieke Birghtspark lamp kan zowel liggend als staand worden gebruikt. En dankzij de praktische pilaarvorm is de lamp eenvoudig weg te zetten of op te bergen. Ook Lumie’s desklamp valt niet graag op. Als de lamp niet in werking is, kan deze niet onderscheiden worden van een bureaulamp.

Innosol: eigenwijs

Het merk Innosol gaat een stap verder. Hier worden de lampen niet ontworpen om op te gaan in hun omgeving, maar om een eigen plek te verdienen. Of het nu gaat om de verrassende cilindervormige Origo of de strakke Kubo en Manhattan: deze daglichtlampen verdienen het om in het zicht van bewoners en bezoekers te staan.

luchtbevochtigersTrend in gezondheidsland

Dat er nu lichttherapielampen komen die gezien mogen worden is een trend. Ook op het terrein van andere gezondheidsproducten krijgt vormgeving en stijl meer aandacht. Neem de luchtbevochtiger in huis. Vroeger een kastje dat het liefst in een hoek werd weggemoffeld. Nu, door de komst van merken als Stadler Form en Boneco, een eyecatcher van formaat. Kijk maar eens naar de actuele collectie luchtbevochtigers.

De tijd dat gezondheidsproducten alleen functioneel mochten zijn ligt definitief achter ons.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*