Infraroodlamp


Een infraroodlamp, ook vaak rode lamp genoemd, is een lamp die met infraroodstraling een oppervlakte verwarmt. Infraroodlampen worden veelvuldig ingezet bij de bestrijding van spierpijn. De warmte van de infrarode stralen zorgt voor een snelle pijnverlichting bij spierpijn, gewrichtspijn en buikpijn.


Hoe werkt een infraroodlamp?

Een infraroodlamp straalt infrarood licht uit. De golflengten van infrarode stralen worden omgezet in warmte. Hoe korter de infraroodstralen, hoe krachtiger de werking van het infrarode licht. Bij spierpijn is een warmtelamp met infrarood A-stralen (korte golf) dringt de warmte dieper door in uw huid. Doordat uw lichaamstemperatuur stijgt en de bloedsomloop versnelt, worden afvalstoffen die de spierpijn veroorzaken, sneller afgevoerd. Omdat infraroodlampen klein zijn, kunt u specifieke delen van uw lichaam goed behandelen.

Een infraroodlamp kopen

EDe meeste infraroodlampen lijken erg op elkaar. Over het algemeen hebben deze infrarode lampen weinig functies. Toch zijn er verschillen. Als u een infraroodlamp wilt kopen, kunt u letten op de volgende functies:

  • Wat is het type infraroodstraling? (A is het krachtigst, C het zwakst)
  • Is de lamp kantelbaar op zijn voet? (Soms is een andere hellingshoek beter voor de behandeling van een lichaamsdeel)
  • Zit er een timer op? (Over het algemeen mag u maximaal een kwartier infraroodtherapie toepassen. Het is handig als de lamp automatisch uitspringt)


Verschillende infraroodlampen

In winkels en in webshops vindt u veel verschillende infrarood lampen. Goed verkopende merken zijn Beurer en Medisana. De Beurer IL50 warmtestraler wordt bijvoorbeeld erg goed verkocht. Van deze lamp is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed en de lamp biedt net iets meer handige opties dan de goedkopere modellen van deze of andere merken.


Op zoek naar een infraroodlamp?
Bekijk ons aanbod op shopvoorgezondheid.nlMinimaal 2 jaar productgarantie*
Gratis verzending*
Gratis terugsturen binnen 30 dagen*
Achteraf betalen is geen probleem*