Daglichtlamp


Een daglichtlamp is een lamp voor lichttherapie. De lampen worden gebruikt door mensen die last hebben van een tekort aan daglicht in het najaar of vanwege een tijdverschil. Door het tekort aan daglicht kunnen ze erg moe, neerslachtig en futloos zijn. Dit zijn symptomen van een seizoensgebonden depressie of jetlag.


Hoe werkt een daglichtlamp?

Een daglichtlamp straalt een hoog aantal lichteenheden uit. Dit wordt uitgedrukt in lux. De meeste daglicht lampen stralen zo’n 10.000 lux uit op 10 cm afstand. Doordat u dit heldere licht opneemt, compenseert u het gebrek aan zonlicht. Afhankelijk van de lichtsterkte, de duur van de lichttherapie en de ernst van uw klachten, kunt u binnen 2 weken aanzienlijk minder last van uw neerslachtigheid of een energietekort hebben. U kunt een daglichtlamp ook preventief gebruiken, om klachten te voorkomen.

Een daglichtlamp kopen

Er is een groot aanbod aan lichttherapielampen. Dat maakt het soms moeilijk een lamp te kiezen.

U kunt in ieder geval op het volgende letten:

  • Wat is de maximale lichtsterkte?
  • Zit er een timer op?
  • Hoe groot en zwaar is de lamp?


Daglichtlampen van bekende merken

Bekende merken Er zijn veel verschillende daglichtlampen te koop van bekende en minder bekende aanbieders. Drie grote fabrikanten zijn Beurer, Philips en Innosol. Meer weten? Zoek de daglichtlamp die bij je past.


Op zoek naar een daglichtlamp?
Bekijk ons aanbod op shopvoorgezondheid.nlMinimaal 2 jaar productgarantie*
Gratis verzending*
Gratis terugsturen binnen 30 dagen*
Achteraf betalen is geen probleem*